Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!

by admin
Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!

Τι κάνεις όταν περιμένεις επισκέψεις και δεν έχεις τίποτα; Σου έχω την καλύτερη λύση. Αν έχεις φρούτα στο ψυγείο και μάλιστα, μήλα, τότε κάνε κέικ μήλου. Το κέικ με μήλα είναι πεντανόστιμο και μάλιστα εδώ σου έχουμε όχι μόνο μία συνταγή για σούπερ αφράτο κέικ μήλου, αλλά δύο συνταγές.

Είναι συνταγές πανεύκολες στην εκτέλεση, είναι υγιεινές και φυσικά είναι εξαιρετικά νόστιμες καθώς τις έχει φτιάξει η αγαπημένη μας food blogger Έλενα Χονδρογιάννη που έχει μοιραστεί μαζί μας κι άλλες yummy συνταγές.

Εσύ αλήθεια προτιμάς κέικ μήλου στο μπλέντερ ή όχι; Σου έχω και σούπερ συνταγή για κέικ μήλου χωρίς μπλέντερ και γευστικότατη συνταγή για κέικ μήλου στην οποία χρησιμοποιείς μίξερ αλλά είναι πανεύκολη στην εκτέλεσή της.

Εύκολο κέικ μηλου χωρίς μίξερ

Πρώτα, καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε γάλα, κανέλα, αλάτι και ξίδι. Μετά, προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, πασπαλίζουμε τις σταφίδες με αλεύρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Αργά αργά, ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Στη συνέχεια κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και βάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα. Τοποθετούμε τις κομμέτες φέτες μήλου από πάνω και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το βγάζουμε. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε. ❤️

Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!
Κέικ μήλου χωρίς αλεύρι και ζάχαρη γίνεται; Δεν γίνεται! Αλλά αν είναι αγνά τα υλικά και καταναλώσεις το γλυκό με μέτρο δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την υγεία σου.

Σούπερ αφράτο κέικ μήλου χωρίς αυγά με σταφίδες. Εσύ μπορείς να αντισταθείς;

Αν φτιάξεις τη συνταγή μοιράσου την μαζί μας!

🍎Υλικά για το κέικ μήλου χωρίς μίξερ

Υλικά:

290γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120γρ. Ζάχαρη
130ml Γάλα αμυγδάλου
2 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
60ml (ή ηλιέλαιο) Ελαιόλαδο
60ml Ηλιέλαιο
180γρ. (τριμμένο) Μήλα
50γρ. Σταφίδες μαύρες
1 κουτ σούπας Ξίδι
1/3 κουτ γλυκου Αλάτι
1 κουτ γλυκού Κανέλα

Για την επικάλυψη: 2 κομμένα φέτες Μήλα

Για το πασπάλισμα: Ζάχαρη Άχνη

Συνταγή για 10 μερίδες

Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!
Το συγκεκριμένο γλυκό είναι νηστίσιμο και κατάλληλο για τους vegan φίλους μας!

Kέικ μήλου με κρέμα βανίλια

Αρχικά για να φτιάξουμε την κρέμα βανίλια αναμειγνύουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι αβγό, ζάχαρη, βανίλια και κορν φλάουρ, ανακατεύοντας έξω από τη φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Εντωμεταξύ κόβουμε τα μήλα μας σε μικρούς κύβους.

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε και το κέικ μας και έχουμε αφήσει την κρέμα για την ώρα. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε γάλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα κι ανακατεύουμε απαλά.

Σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη ζύμη. Αφού η κρέμα κρυώσει, τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και πάνω από τη ζύμη σχηματίζουμε λωρίδες με το κορνέ για να δημιουργηθεί αυτή η ωραία εικόνα του γλυκού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και καλή μας όρεξη! ❤️

Συνταγή για 6 μερίδες

Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!
Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!
Αφράτο κέικ μήλου: 2 σούπερ συνταγές!
Ιδανικό για κέρασμα. Θα το λατρέψουν όλοι. Είναι αφράτο, κρεμώδες και αρωματικό. Απλά υπέροχο!

🍎Κέικ μήλου με αγνά μόνο υλικά Συνταγή Πανεύκολη: Τι θα χρειαστείς

Υλικά:

Για την κρέμα

100γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
40γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
300ml γάλα

Για το κέικ

1 κουτ γλυκού κανέλα
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
120γρ. ζάχαρη
1 κουτ γλυκού μπέικιν
100ml γάλα
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια

Για το σερβίρισμα: Άχνη Ζάχαρη

Η Έλενα Χονδρογιάννη έχει την καλύτερη συνταγή για το πιο θεϊκό κέικ μήλου. Βρες περισσότερα στο ElenaCooks.gr!

Δείτε ακόμη εδώ συνταγή για τη σοκολατόπιτα που θα σας ξετρελάνει

Καλή επιτυχία και φυσικά Καλή Απόλαυση!!

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο