Η Έλενα Χονδρογιάννη & το πεντανόστιμο elenacooks.gr

Η food blogger από την Κέρκυρα μιλά στο mysupertrip.gr για το φαγητό και τις συνταγές της.

by Stavroula Arnaouti
Η Έλενα Χονδρογιάννη & το πεντανόστιμο elenacooks.gr

Η Έλενα Χονδρογιάννη μας μιλά για το food blog της elenacooks.gr και τον δημοφιλή λογαριασμό της στο Instagram @xondrogianni_elena, ο οποίος ξεχωρίζει για το προσεγμένο, eye candy περιεχόμενό του. Αν ξεναγηθείς στο account της θα θαυμάσεις αφενός την elegant παρουσίαση των συνταγών -γλυκών κι αλμυρών- και αφετέρου θα έχεις κατευθείαν όρεξη για φαγητό. 👩🏼‍🍳

Ας γνωρίσουμε την Έλενα Χονδρογιάννη λοιπόν, η οποία μας μυεί στον υπέροχο κόσμο της μαγειρικής, της δημιουργίας και της γεύσης! 💓👇

Είμαι η Έλενα Χονδρογιάννη και κρύβομαι πίσω απο το elenacooks.gr. Μένω στην Κέρκυρα και δουλεύω σε κατάστημα με υπηρεσίες διαδικτύου. Το blog μου…. είναι το παιδί μου! Είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη και μεράκι εδώ και τέσσερα χρόνια και πάει υπέροχα. Πραγματικά χαίρομαι πολύ που μεγαλώνει και το έχει αγαπήσει ο κόσμος!

Καταλαβα ότι αγαπώ την κουζίνα από πολύ μικρή ηλικία… Πάντα ήθελα να παίζω με τα αλεύρια και να “κλέβω” τρόφιμα από το ψυγείο της γιαγιάς. Ta social media…. ήρθαν δειλά δειλά. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσω με τον κόσμο την αγάπη μου για τη δημιουργία και να βάλω μαζί μου στην κουζίνα όσους περισσότερους μπορώ. Τα κατάφερα και αυτό με κάνει χαρούμενη! Είναι όμορφο να σου στέλνουν φωτογραφίες από συνταγές σου που έχουν φτιάξει, να εποικοινωνούν μαζί σου. Είμαστε μια ομάδα πλέον και έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους που πια είναι φίλοι.

Έλενα Χονδρογιάννη: “Τa social media…. ήρθαν δειλά δειλά. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσω με τον κόσμο την αγάπη μου για τη δημιουργία και να βάλω μαζί μου στην κουζίνα όσους περισσότερους μπορώ. Τα κατάφερα και αυτό με κάνει χαρούμενη!”

Καταλαβα ότι αγαπώ την κουζίνα από πολύ μικρή ηλικία… Πάντα ήθελα να παίζω με τα αλεύρια και να “κλέβω” τρόφιμα από το ψυγείο της γιαγιάς.

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Λίγα λόγια για την Έλενα Χονδρογιάννη. Αγαπά τη μαγειρική και μέσα από το blog της μας προκαλεί να το αγαπήσουμε κι εμείς!

Πολλές συνταγές μου έχουν αγαπήθει αλλά κρατάω μία που πραγματικά δεν το πίστευα ότι θα γινόταν τόσος χαμός.
Είναι φυσικά τα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο.
Πολυταξιδευμένα και αγαπημένα από ολους, γεμάτα αναμνήσεις και γεύση!

Η Έλενα Χονδρογιάννη & το πεντανόστιμο elenacooks.gr
Η Έλενα Χονδρογιάννη & το πεντανόστιμο food blog της elenacooks.gr. Στο blog της θα βρεις αλμυρές και γλυκές συνταγές βήμα – βήμα που θα σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμη περισσότερο τη μαγειρική!

Η Έλενα Χονδρογιάννη μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή της για σούπερ νόστιμα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο👇🌹

👩🏻‍🍳 ΥΛΙΚΑ

❥ 800γρ ζάχαρη

    ❥ 150γρ κορν φλάουρ

    ❥ 900 γρ νερό

    ❥ 1/2 λεμόνι χυμός

    ❥ 40ml ανθόνερο

    ❥ 1 κουτ γλυκού κρεμόριο ή 2 σακουλάκια ζελατίνη σκόνη

    ❥ 1 κουτ σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκιν

🌹   ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

    ❥ ζάχαρη άχνη

    ❥ κορν φλάουρ

👩🏻‍🍳 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🌹 Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα 300 ml νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα βράζουμε μέχρι να φτάσει το σιρόπι τους 112-115°C. Αν δεν έχεις θερμόμετρο υπολόγισε περίπου 10′ λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει. Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

🌹 Σε μία άλλη κατσαρόλα αδειάζουμε το υπόλοιπο νερό (600ml), το κορν φλάουρ, το κρεμόριο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει χρώμα λευκό-διάφανο.

🌹Ύστερα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σιγά-σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ροδόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

🌹 Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 25Χ20εκ., το οποίο έχουμε έχουμε καλύψει τον πάτο με ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ ή έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες.

👩🏻‍🍳 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

🌹 Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια κόβουμε το μείγμα σε λουκούμια μεγέθους που μας αρέσει. Τέλος, πασπαλίζουμε το λουκούμια με το μείγμα με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!

Έμπνευση για μένα είναι τα ταξίδια. Έμπνευση είναι να πηγαίνω σε καινούργιους προορισμούς, να δοκιμάζω γεύσεις και να γυρίζω φορτωμένη με ιδέες. Στην καθημερινότητα μου η έμπνευση μπορεί να έρθει απο το οτιδήποτε… Από μια συζήτηση, κάτι που είδα ή κάτι που έφαγα! Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα και το μυαλό μου δουλεύει συνεχώς, πειραματίζομαι πολύ και έχει τύχει να φτιάξω πολλές φορές μια συνταγή για να την φτάσω ακριβώς όπως την θέλω. Αυτή νομίζω είναι και η μαγεία! Να μπερδεύεις υλικά, αρώματα και γεύσεις. Δημιουργείς αναμνήσεις μέσα από την γευση για σένα και για όσους δοκιμάζουν το φαγητό σου. Η γεύση μένει για πάντα στο μυαλό σου, δεν την ξεχνάς ποτέ !

Γλυκό ή Αλμυρό;;; Μμμμμμ θα πω πως επιλέγω όποιο είναι νόστιμο και φωτογενές! Οι γλυκές συνταγές είναι πιο απαιτητικές, θέλουν ακρίβεια και δεν συγχωρούν τα λάθη! Αγαπώ πιο πολύ να φτιάχνω γλυκά και μαρμελάδες! Έχω στο ψυγείο μου ό,τι μαρμελάδα μπορείς να φανταστείς!!! (χαχαχα)

Αχ η κερκυραϊκή μου καταγωγή! Η Κέρκυρα με έχει επηρεάσει πολύ και αγαπώ βαθιά το νησί μου και την κουζίνα του!
Αν έρθει κανείς στο νησί επιβάλλεται να φάει παστιτσαδα με κόκορα ή με μοσχάρι (κόκκινη σάλτσα με χοντρό μακαρόνι).
Η ιστορία πίσω από τη μυστική νοστιμιά της παστιτσάδας κρύβεται σε ένα μείγμα δώδεκα μπαχαρικών το οποίο εμπλουτίζει γευστικά την κερκυραϊκή σπεσιαλιτέ. Το όνομα το πήρε από το λατινικό “speci” που σημαίνει “μπαχάρια”.
Παλιά υπήρχε μόνο σε ένα συγκεκριμένο φαρμακείο το μπαχαρικό αυτό, σήμερα μπορούμε να βρούμε το σπετσερικό
σε πολλά μαγαζιά του νησιού!

Η Έλενα Χονδρογιάννη & το πεντανόστιμο elenacooks.gr

👉 Δες αναλυτικά τη συνταγή για την ξακουστή κερκυραϊκή παστιτσάδα στο food blog που διατηρεί η Έλενα Χονδρογιάννη, elenacooks.gr.

Επίσης, όταν κάποιος έρθει στο νησί μας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει σοφρίτο. Είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας, ένα από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του τόπου. Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τα Ιταλικά και τη λέξη “So fritto” που σημαίνει σιγοψημένο, λέξη που υπήρχε κατά την Ενετοκρατία. Το πιάτο αυτό είναι πολύ νόστιμο με μια πηχτή, λευκή, βελούδινη σάλτσα. 🤍

Η Έλενα Χονδρογιάννη & το πεντανόστιμο elenacooks.gr
Μέσα στο blog της η Έλενα Χονδρογιάννη μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε το πασίγνωστο πιάτο του τόπου της, Σοφρίτο.

Αυτή νομίζω είναι και η μαγεία! Να μπερδεύεις υλικά, αρώματα και γεύσεις. Δημιουργείς αναμνήσεις μέσα από τη γεύση για σένα και για όσους δοκιμάζουν το φαγητό σου.
Η γευση μένει για πάντα στο μυαλό σου, δεν την ξεχνάς ποτέ !

ελενα χονδρογιαννη

Kαι φυσικά πρέπει να δοκιμάσει το Μπουρδέτο.
Το Μπουρδέτο είναι ένα αγαπημένο κερκυραϊκό πιάτο που θυμάμαι πάντα την γιαγιά μου να φτιάχνει. Γίνεται με
ψάρια του βυθού, κυρίως σκορπιούς και περιέχει μπόλικο καυτερό και γλυκό πιπέρι.
Το αυθεντικό κερκυραϊκό μπουρδέτο δεν περιέχει καθόλου ντομάτα και το κόκκινό του χρώμα
οφείλεται στα πιπέρια.

Αν έρθεις στο νησί, όποιος έρθει στο νησί, σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσει! Θα το βρει
σε όλα τα εστιατόρια της Κέρκυρας αφού είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα μας.

Η Έλενα Χονδρογιάννγη μας μυεί στην κουζίνα του τόπου της και όχι μόνο…

Η συμβουλή μου για τους φίλους που μας διαβάζουν, αγαπούν τη μαγειρική και τις γεύσεις και θέλουν να φτιάχνουν νοστιμα πιάτα είναι η αγάπη! Όταν βάλεις αγάπη στο φαγητό σου πάει και στην κοιλίτσα!

ελενα χονδρογιαννη

Η Έλενα Χονδρογιάννη μας μυεί μέσα από το elenacooks.gr στον υπέροχο κόσμο της μαγειρικής, της δημιουργίας και της γεύσης! 👩‍🍳🧑🏼‍🍳

Η Έλενα Χονδρογιάννη λατρέυει να φτιάχνει μαρμελάδες. Στο blog της και στο Insta account της θα βρεις πολλές συνταγές για να φτιάξεις και εσύ τη δική σου αγαπημένη!

Κι ένα σύντομο Q&A 😊

Αγαπημένο υλικό: Κανέλα, μαστίχα.

Αγαπημένο πιάτο: Γαριδομακαρονάδα.

Kουζίνα που με έχει επηρεάσει: Αγαπώ την Ιταλική!

Μάγειρας που θαυμάζω: Τον μπαμπά μου, Νίκο Χονδρογιάννη! ❣️
Ίσως το λέω πρώτη φορά.

Όνειρό μου: Να κάνω ένα μαγαζί πάνω σε ένα βουνό. Να φτιάχνω και να πουλάω μαρμελάδες.

Και μια ευχή: Να έχουμε υγεία. Με αυτή θα καταφέρουμε τα πάντα!

👉 Βρες περισσότερα για την Έλενα Χονδρογιάννη και τις γευστικές συνταγές της στη σελίδα της στο Facebook, στο Instagram και φυσικά στο site της, elenacooks.gr

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο