Πόρτο Ύδρα Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο

Ένας παράδεισος με γέφυρες και κανάλια στην Αργολίδα. Εδώ η μετακίνηση και οι βόλτες σας γίνονται με σκάφος.

by admin
Πόρτο Ύδρα Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο

Πόρτο Ύδρα: Βενετία ή Μαϊάμι; Αν σας «φαίνεται» λίγο δύσκολο να «πεταχτείτε» μέχρι το Μαϊάμι ή λιγότερο δύσκολο μέχρι τη Βενετία, υπάρχει μια εναλλακτική λύση που συνδυάζει Μαϊάμι και Βενετία, «δύο σε ένα»! Και φυσικά που αλλού; Στην Ελλάδα!

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ονειρεμένες διακοπές!

Αν αναζητάς ποιο θα είναι το επόμενο μέρος που θα πας διακοπές, τότε το Πόρτο Ύδρα είναι ένας υπέροχος προορισμός με εκπλήξεις κι ομορφιές που θα σου χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Ξενοδοχειο πορτο υδρα

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουν άραγε ότι υπάρχει ένα μέρος εξωτικό γεμάτο κοκοφοίνικες, κανάλια και μικρά νησάκια που συνδέονται με γέφυρες;

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!
Πόρτο Ύδρα: Περιήγηση εν πλω σε έναν επίγειο παράδεισο!

Πόρτο Ύδρα: Βενετία ή Μαϊάμι;

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!
Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ επί τω έργω.

Πόρτο Ύδρα: Μαϊάμι και Βενετία «δύο σε ένα»!

To Πόρτο Ύδρα ή Ακτή Ύδρας είναι ένας οικισμός που ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στην περιοχή της Ερμιόνης με θέα τον Αργοσαρωνικό και το νησί της Ύδρας! Μόλις δύο και λίγο παραπάνω… ωρίτσες από την Αθήνα.

Το όνειρο ενός ανθρώπου με έμπνευση, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν χώρο που πραγματικά θα ζήλευε το ωραιότερο τροπικό μέρος του κόσμου! Πρόκειται για έναν παράδεισο με κανάλια, γέφυρες, ιδιωτικές βίλες, φοίνικες και αυλές γεμάτες λουλούδια και βλάστηση. Όλος ο οικισμός διασχίζεται από πλωτά κανάλια σαν αυτά της Βενετίας και η μετάβαση από το ένα νησί στο άλλο γίνεται μέσα από γέφυρες ή με σκάφος.

Δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα μέσα στον οικισμό (υπάρχουν συγκεκριμένα περάσματα), οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι και μία ιδανική πρόταση εξόρμησης για οικογένειες με μικρά παιδιά. (Υπάρχει και πρόσβαση για ΑΜΕΑ).

Αν θέλει λοιπόν ένας κάτοικος να επισκεφτεί τον γείτονά του, δεν θα μπει στο αυτοκίνητό του αλλά στο σκάφος του! Εξάλλου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν και την προβλήτα τους! Ουάου; Τι να μας πούνε κι εκεί στο Μαϊάμι; Εμείς έχουμε Πόρτο Ύδρα, ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!

porto hydra village
Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!
Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!

Πόρτο Ύδρα: Ένας επίγειος παράδεισος με τεχνητά νησάκια και τοπία ειδυλλιακά!

Ο οικισμός συνεχίζει να επεκτείνεται…Το μήκος του οικισμού φτάνει τα 3,5 χιλιόμετρα, μια διαδρομή που σε κάνει να «τσιμπιέσαι» όταν συνειδητοποιήσεις αφενός ότι βρίσκεσαι στην γη και όχι στον παράδεισο και αφετέρου ότι όλο αυτό που βλέπεις βρίσκεται στην Ελλάδα!

Φοίνικες και λοιπά εξωτικά φυτά, γκαζόν, λουλούδια, αιώρες, μικρές παραλίες, πλωτά κανάλια, νησάκια, πισίνες, κρεμαστοί κήποι (σαν αυτούς της Βαβυλώνας), γέφυρες, σκάφη, σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική το καθένα, πλατεία, συντριβάνια, όμορφα μαγαζάκια συνθέτουν μια εικόνα σαν αυτές που βλέπουμε σε καρτ ποστάλ ή στο διαδίκτυο και «ξεφυσάμε» με τον καημό και τη σκέψη «Αχ να ήμουν εκει…».

Κι όμως…Αυτό το μακρινό «Μαϊάμι» βρίσκεται κοντά μας!

Ένας από τους μετρημένους κατοίκους του Πόρτο Ύδρα ήταν και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Το σπίτι του στο Πόρτο Ύδρα ήταν το «ησυχαστήριό» του όπως το αποκαλούσε κρυμμένο σε ένα παράδεισο! Μετά τον θάνατό του το ακίνητο άλλαξε χέρια.

πορτο υδρα χαρτης

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!
Τι θα έλεγες για χαλαρωτικά απογεύματα στη φύση ή ρομαντικά βράδια δίπλα στα κανάλια;

πορτο υδρα παραλιες

Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!
Τελικά ο παράδεισος δεν είναι μακριά…
Πόρτο Ύδρα: Φύγαμε για ΣΚ στο όνειρο!
Μία στιγμή στη Βενετία της Ελλάδας, μία στιγμή στην αιωνιότητα! Ας απολαύσουμε λοιπόν με δέος το πλέον ΕΞΩΤΙΚΟ μέρος της χώρας μας.

Και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες-απαντήσεις σε ερωτήσεις σας:

Πώς πάω στο Porto Hydra από το κοντινότερο αεροδρόμιο;

Το πιο αεροδρόμιο στο Porto Hydra είναι το Eleftherios Venizelos Airport. Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο Porto Hydra μπορείτε να:

📍Ακολουθήσετε την Αττική Οδό προς την κατεύθυνση της Ελευσίνας και να συνεχίσετε μέχρι την έξοδο Κινέτα/ Σχηματάρι.

📍Έπειτα, αφού βγείτε από την Αττική Οδό να συνεχίσετε προς την κατεύθυνση του Σχηματαρίου και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες για το Σχηματάρι. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το Porto Hydra. Ένα GPS κι ένας χάρτης θα σας είναι πολύ χρήσιμα!

Πόσο μακριά βρίσκεται το Porto Hydra από το κέντρο της πόλης Ερμιόνη;

Το Porto Hydra βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της Ερμιόνης.

Πόρτο Ύδρα: Διακοπές στον παράδεισο!

Δεν ξέρω αν θα βρείτε «παραδεισένια πουλιά», έναν «secret paradise» όμως σίγουρα το ταξίδι εκεί θα σας πείσει ότι η ζωή είναι ωραία… Μπορεί «γέφυρα των στεναγμών» να μην έχει, έχει όμως άλλες γέφυρες που θα σας κάνουν επίσης να «στενάξετε». Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αυτό δεν έχει σημασία;

Μία στιγμή στη Βενετία της Ελλάδας, μία στιγμή στην αιωνιότητα! Ας απολαύσουμε λοιπόν με δέος το πλέον ΕΞΩΤΙΚΟ μέρος της χώρας μας!!!

Porto-Ydra Village έχετε μήνυμα!

Καλό σας ταξίδι!

Κείμενο: Κατερίνα Ακριτίδου

Εικόνες: portohydravillage.gr

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο