Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές

Για τους λάτρεις του χιονιού και του βουνού!

by Stavroula Arnaouti
Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ, θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση και να απολαύσουν όμορφες στιγμές σε λευκό φόντο.

⛷️ Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Αυτό το ΣΚ έφυγες για σκι! ⛷️

Πρόκειται για το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1934 -εδώ οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας!- και μέχρι σήμερα αποτελεί σούπερ winter προορισμό με σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ.

Το χιονοδρομικό βρίσκεται σε υψόμετρο 1530μ. στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας στο χωρίο Σέλι. Το πανέμορφο χωριό (Κάτω Βέρμιο, παλαιότερη ονομασία Κάτω Σέλι) που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά χωριά της Ελλάδας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει μόνιμο πληθυσμό μόνον 75 κατοίκους.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές
Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές Φωτογραφία: Γεωργία Κιουρτίδου

Πολύ καλή επιλογή για τους Βορειοελλαδίτες το χιονοδρομικό απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια και 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Τέλειο για ημερήσια εξόρμηση ή και weekend!

Έχει συνολική έκταση 13.000 στρεμμάτων και διαθέτει ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης 36 στρεμμάτων σε απόσταση 200 μέτρων από τους πρώτους αναβατήρες, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετήσουν 4.500 σκιέρ την ώρα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Πίστες και Εγκαταστάσεις

🏂 Στο Σέλι θα βρεις 18 πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας, 4 από τις οποίες παιδικές. Ακόμη υπάρχουν διαδρομές εκτός πίστας για snowboard και 2 Lang-Lauf, δηλαδή διαδρομές αντοχής 1 χλμ. και 1,5 χλμ. αντίστοιχα \ με τμήματα μέσα στο δάσος.

🏂 Τέλος, θα βρεις 11 αναβατήρες και πιο συγκεκριμένα 1 εναέριο, 6 συρόμενους και 4 παιδικούς.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές
photo: Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου / fb page, λήψη από ψηλά.
Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές
photo: Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου / fb page

Φυσικά δεν λέιπουν οι εγκαταστάσεις απόλαυσης και ψυχαγωγίας. Στο χιονοδρομικό υπάρχει σαλέ και δύο café-bars για όσους θέλουν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή να κάνουν ένα ευχάριστο break από τα winter sports, ανακτώντας τις δυνάμεις του.

Ακόμη, το χιονοδρομικό διαθέτει σχολές εκμάθησης σκι και snowboard για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα συναρπαστικά αυτά αθλήματα αλλά και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.

Οι άριστες συνθήκες χιονιού, ο ελεύθερος ορίζοντας, η εκπληκτική ηλιοφάνεια, και η περιορισμένη υγρασία προσδίδουν στους επισκέπτες υγειά, χαρά και ευεξία.

seli-ski.gr

Επισκέψου το με την πρώτη ευκαιρία!

Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Λευκή απόδραση στις βουνοκορφές
Λευκό χιονάκι και έλατα!
Φωτογραφία: Γεωργία Κιουρτίδου

🎿 Βρες περισσότερα χρήσιμα info για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου στο seli-ski.gr

Κεντρική φωτογραφία: unsplash.com

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο