Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει

Το νησί του Ιονίου με την αρχοντική ομορφιά περιμένει να σε γεμίσει με τις πιο όμορφες αναμνήσεις

by Stavroula Arnaouti
Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει

Η Κεφαλονιά περιμένει να την ανακαλύψεις φέτος το καλοκαίρι. Τα βαθυγάλανα κι άλλοτε γαλαζοπράσινα νερά της, τα γραφικά χωριά -που σύμφωνα με τη λαική ρήση είναι περίπου 365 στον αριθμό, ένα για κάθε μέρα του χρόνου- και η ξεχωριστή ταυτότητά της την κατατάσσουν στις λίστες με τους πιο σούπερ προορισμούς της Ελλάδας.

Ταξίδι στο Ιόνιο Πέλαγος

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, νησί με ποικίλες ομορφιές και επιλογές για τους ταξιδιώτες, νησί με μαγευτικό τοπίο, κρυστάλλινα νερά και λευκές σχεδόν απάτητες παραλίες, καταπράσινα βουνά και σπήλαια, μοναδικές νοστιμιές και παλμό που σε κάνει να την ερωτεύεσαι.

Κεφαλονιά προορισμοί – Ένας τόπος αμέτρητες ομορφιές!

Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει
Η Κεφαλονιά είναι σούπερ προορισμός για το καλοκαίρι -κι όχι μόνο. Photo: Konstantina Zag / Unsplash

Απόδραση στη μαγευτική Κεφαλονιά.

Τι να επισκεφθείς;

Το νησί προσφέρει αμέτρητες επιλογές για βουτιές, εξερεύνηση και χαλάρωση στη θάλασσα σε οργανωμένες και μη παραλίες. Εδώ θα βρεις ακτές με άμμο ή και βότσαλα, νερά καθάρια και δροσερά σε χρώματα που εντυπωσιάζουν, παραλίες με άγρια ομορφιά ή ακτές πιο φιλόξενες. Ακόμη, θα βρεις παραλίες με water sports ή και πιο περιπετειώδη sports όπως το αλεξίπτωτο πλαγιάς, παραλίες με ξαπλώστρες, ταβέρνες ή άλλες που μοιάζουν να μην έχουν πατηθεί ποτέ. Η Κεφαλονιά λοιπόν τα έχει όλα!

Το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι η παραλία του Μύρτου, πασίγνωστη και όχι άδικα δεδομένης της φυσικής ομορφιάς της. Στον Μύρτο τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και τα βότσαλα λευκά, οπότε φαντάζεσαι πως δημιουργείται αυτομάτως ένα μοναδικό κόντραστ. Μούρλια θέαμα για τα μάτια του επισκέπτη! Η παραλία του Μύρτου βρίσκεται σε έναν κόλπο, είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια και μοιάζει να έχει βγει από ένα όνειρο.

Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει
κεφαλονιά παραλίες – κεφαλονια διακοπες

Από τις γνωστότερες παραλίες στο νησί είναι και παραλία της Αντίσαμου στη Σάμη. Έχει γαλαζοπράσινα εξωτικά νερά, ψιλά βότσαλα και περιτριγυρίζεται από καταπράσινους λόφους. Έχει beach bars, εστιατόριο και water sports για ατελείωτες ώρες απόλαυσης μέσα στο νερό.

κεφαλονιά χάρτης – ρίξτου μια ματιά πριν την επισκεφθείς, οι ομορφιές της είναι τόσες πολλές και μαγευτικές


Στον Μύρτο μπορείς να κάνεις κι αλεξίπτωτο πλαγιάς. Σούπερ; Photo: Victor Malyushev

Για πολλές πολλές βουτιές προσφέρεται επίσης και η παραλία Ξι που βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από το Ληξούρι. Είναι μάλιστα φημισμένη για την εξωπραγματική ομορφιά της. Στην παραλία Ξι τα γαλαζοπράσινα νερά σμίγουν με τους κοκκινωπούς σχηματισμούς αργίλου στα πετρώματα στο πίσω μέρος της παραλίας και δημιουργείται ένα απαράμιλλης ομορφιάς αποτέλεσμα. Πρέπει οπωσδήποτε να το δεις με τα μάτια σου.

Ακόμη, θα λατρέψεις τα νερά στις πολυσύχναστες παραλίες στη Σκάλα και στον Πλατύ Γιαλό – Μακρύ Γιαλό όπως επίσης και στην παραλία Χοργοτά -εδώ γυρίστηκαν πολλές σκηνές από την επιτυχημένη ταινία “Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”‘, την παραλία Δαφνούδι, την ανόθευτη Φτέρη και την παραλία Έμπλυση -τα νερά της είναι σκέτο κρύσταλλο!

Φυσικά η λίστα με τις μαγικές παραλίες του νησιού δεν τελειώνει εδώ. Το μόνο που μένει είναι να τις ανακαλύψεις…

Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει
Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει
Ιδανική και για τους πιο περιπετειώδεις και “αθλητικούς” ταξιδιώτες, η Κεφαλονιά παροσφέρει δραστηριότητες όπως κανό καγιάκ, καταδύσεις και πολλά άλλα.
Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει
Νερά σχεδόν οινοπνευματί που αναρωτιέσαι αν πραγματικά υφίστανται… Κι όμως! Θα τα βρεις στην υπέροχη Κεφαλονιά.

Απόδραση στη μαγευτική Κεφαλονιά.

Πρόγραμμα για την Κεφαλονιά: Τι να κάνεις;

Προγραμμάτισε επισκέψεις στα παραδοσιακά χωριά του νησιού -υπολογίζεται πως η Κεφαλονιά έχει περισσότερα από 300 χωριά– που θα σε γοητεύσουν με το τοπικό τους χρώμα, την αρχιτεκτονική, τη φυσική τους ομορφιά και τους ανθρώπους τους. Βάλε στη visit λίστα σου τα χωριά Άσσος και Φισκάρδο που είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, αξίζει να επισκεφθείς τον παραθαλάσσιο Καραβόμυλο, τα Βαλσαμάτα και τα Φαρακλάτα, τη Σκάλα και πολλά άλλα λιγότερο γνωστά χωριουδάκια.

Η Κεφαλονιά απλά σε σαγηνεύει
Άσσος: Από τα ωραιότερα -πιθανόν το ωραιότερο- χωριό στην Κεφαλονιά. Photo: Mac McDade / Unsplash
Το Φισκάρδο είναι ένας διατηρητέος οικισμός με πολύχρωμα σπίτια στο βόρειο μέρος της Κεφαλονιάς.

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το σπήλαιο της Μελισσάνης στη Σάμη. Εκεί μπορείς να απολαύσεις μία βόλτα με βάρκα στη λίμνη που κρύβεται μέσα του. Το φυσικό τοπίο είναι απλά υπέροχο. Αφέσου στην ομορφιά του και δημιούργησε τις πιο σούπερ αναμνήσεις.

Πάνε μια βόλτα ακόμη στη Μονή Κηπουραίων που βρίσκεται στο Ληξούρι. Μετρά πάνω από 250 χρόνια λειτουργίας και είναι χτισμένη σε πλάτωμα βράχου. Μείνε μέχρι την “χρυσή ώρα” στην Μονή, γιατί από εκεί θα θαυμάσεις ίσως το πιο εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα της Κεφαλονιάς.

Φυσικά, εξερεύνησε το Αργοστόλι, την γραφική πρωτεύουσα του νησιού. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, οι νότες πολιτισμού αλλά και οι ποικίλες επιλογές διασκέδασης που προσφέρει την τοποθετούν στο ταξιδιωτικό πλάνο κάθε επισκέπτη όποια κι αν είναι τα γούστα και οι προτιμήσεις τους. Στην πρωτεύουσα ξεχωρίζουν η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη , το Αρχαιολογικό Μουσείο όπως και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Δοκίμασε οπωσδήποτε τοπικές γεύσεις -όπως είναι το ιδανικότερο να κάνεις σε κάθε σημείο που πας ταξίδι καθώς μέσω της γεύσης το γνωρίζεις ακόμη καλύτερα- κι αφέσου χωρίς δεύτερες σκέψεις στις νοστιμιές της κεφαλονίτικης κουζίνας. Μάλιστα, είναι και πολλές. Ενδεικτικά μπορείς να γευτείς παραδοσιακά πιάτα όπως είναι οι δημοφιλείς κεφαλονίτικες κρεατόπιτες, η αλιάδα και φυσικά η πασίγνωστη παστιτσάδα. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, δεν θα το μετανιώσεις! 💙

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο