Η σειρά maid του netflix είναι no1

Η ρεαλιστική, δραματική mini σειρά που θα σε ξαγρυπνήσει

by admin
Maid: 4+1 λόγοι που θα το δεις μονορούφι

Η σειρά Maid (Οικιακή Βοηθός) του Netflix ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, καθώς για αρκετές εβδομάδες βρισκόταν στο τοπ 10 των πιο αγαπημένων σειρών και ταινιών της δημοφιλούς πλατφόρμας. Γιατί αξίζει να τη δεις; Σου ετοίμασα τους 5 λόγους που θα σε ξαγρυπνήσει βλέποντάς την.

Maid: Υπόθεση

Μία νεαρή μητέρα εγκαταλείπει τον κακοποιητικό σύντροφό της, καταφεύγοντας σε έναν ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Για να μεγαλώσει την κόρη της εργάζεται ως καθαρίστρια με ελάχιστα χρήματα.

Οι κοινωνικές ανισότητες και η φτώχεια στη σύγχρονη Αμερική -όπου το όνειρο γίνεται πραγματικότητα μόνο για λίγους, η καθημερινή πάλη με τα ψυχικά νοσήματα και τους εθισμούς, η ψυχολογική κακοποίηση και η εξουθένωση, απόρροια της γραφειοκρατίας, μπαίνουν στο προσκήνιο σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα σειρά 10 επεισοδίων.

H δραματική mini σειρά “Maid” είναι εμπνευσμένη από τα απομνημονεύματα της Stephanie Land, που έγιναν τελικά το best seller “Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive”. Το βιβλίο έκανε αίσθηση στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, ενώ εμψύχωσε πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Maid: 4+1 λόγοι που θα το δεις μονορούφι

Αν την ξεκινήσεις είναι σίγουρο πως σε ένα Σκ, σε δυο μέρες τελοσπάντων, θα την τελειώσεις βλέποντας το ένα επεισόδιο πίσω από το άλλο. Κάθε στιγμή θα αγωνιάς για τη ζωή της ηρωίδας και τις μάχες που δίνει. Παρακολουθώντας την θα συγκινηθείς, θα αγχωθείς, θα θυμώσεις, θα γελάσεις γλυκά…

Το “Maid” με λίγα λόγια θα σε συνεπάρει γιατί:

1. Είναι μια ιστορία που μας εμπνέει

Η πρωταγωνίστρια πρέπει να υπερνικά καθημερινά τεράστια και αλλεπάλληλα εμπόδια και δυσκολίες για να επιβιώσει και να επιτύχει κάποια στιγμή ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη και το παιδί της. Η νεαρή γυναίκα κάποιες φορές αμήχανη, άλλες ευαίσθητη και γλυκιά και άλλες αποσβολωμένη από τα συνεχή αδιέξοδα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη απλά συνεχίζει να προχωρά χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Δεν το βάζει κάτω και απλά συνεχίζει να προχωρά. Παρακολουθώντας την να δίνει ασταμάτητα τους αγώνες της συνειδητοποιείς πόσο δυνατή τελικά μπορεί να είναι μια γυναίκα. Αν αυτό δεν είναι inspirational, τότε τι είναι;

2. Σε βοηθά να καταλάβεις καλύτερα τι είναι η ψυχολογική κακοποίηση

Επειδή ακριβώς δεν είναι χειροπιαστή και δεν αφήνει ορατά σημάδια, η ψυχολογική κακοποίηση είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί. Το θύμα συχνά δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τη συναισθηματική κακοποίηση και καταπίεση που υφίσταται με αποτέλεσμα να μην αντιδρά και ίσως να μη συνειδητοποιεί τι του συμβαίνει. Αυτό ακριβώς περνά και η πρωταγωνίστρια και πολλές ακόμη γυναίκες θύματα στις ερωτικές τους σχέσεις. Πονούν σιωπηλά, υπομένουν και τελικά αποδυναμώνονται μένοντας σε καταστάσεις που τις βλάπτουν.

Κάποιες σκηνές στη σειρά –όπως και πληροφορίες για την κακοποίηση των γυναικών- είναι απλά συνταρακτικές και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να τις δουν όσες και όσοι περισσότεροι γίνεται. Αφενός για να γνωρίσουν οι γυναίκες τι είναι η ψυχολογική βία και αφετέρου για να μην κλείνει άλλο η κοινωνία τα μάτια σε αυτή.

3. Σου προκαλεί απίστευτα δυνατά συναισθήματα με… tact

Κυκλοθυμία συναισθημάτων. Αυτό θα σου συμβεί. Βλέποντας τη σειρά νιώθεις τόσα πολλά συναισθήματα, τα οποία μάλιστα εναλλάσσονται συνεχώς. Συμπαραστέκεσαι στην ηρωίδα και τη συναισθάνεσαι, πονάς και αγωνιάς για εκείνη, νιώθεις θλίψη, χαίρεσαι επιφυλακτικά, οργίζεσαι και κάποιες φορές φοβάσαι χωρίς όμως να παρακολουθείς ωμή βία. Η ψυχολογική κακοποίηση και βία αποδίδονται με τρόπο υπαινικτικό –όπως άλλωστε γίνεται και στην πραγματικότητα- και καθόλου υπερβολικό. Η σκηνοθέτις τα κατάφερε περίφημα, καθώς ο θεατής λαμβάνει το μήνυμα χωρίς να εκτίθεται σε σκηνές αγριότητας. Και το πιο σημαντικό; Αισθάνεται.

Αν δεν έχεις δει ακόμη το Maid… αυτοί οι 5 λόγοι θα σε καταφέρουν να το δεις μονορούφι.

Maid is about a mothers will to survive. A series about hard work low pay and a mothers struggle who escapes an abusive relationship. Margaret Qualley is stunning as Alex, a main characters you ll admire.

Maid: 4+1 λόγοι που θα την λατρέψεις. Μία από τις καλύτερες σειρές του Netflix, το Maid -Οικιακή Βοηθός- είναι μια συγκλονιστική αφήγηση για τη δύναμη της επιβίωσης, της συνειδητοποίησης και της αυτοανακάλυψης.

Η σειρά του Netflix Maid θα σε συγκινήσει, θα σε αγχώσει, θα σε στενοχωρήσει, θα σε ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ.

4. Η πρωταγωνίστρια είναι καταπληκτική

Η Margaret Qualley υποδύεται εξαιρετικά την ηρωίδα, αποδίδοντας τον χαρακτήρα με ρεαλιστικό τρόπο και αληθοφάνεια, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Η κόρη της Andie MacDowell, η οποία είναι η μητέρα της και στη σειρά και επίσης εξαιρετική, ενσαρκώνει υπέροχα τη δυναμική αλλά ήρεμη συνάμα Alex που θα κάνει τα πάντα για να βελτιώσει τη ζωή της και να χαρίσει κάτι καλύτερο στην κόρη της. Γίνεται η αόρατη οικιακή βοηθός για την ευκατάστατη ελίτ. Αόρατη, ανώνυμη, ασήμαντη και αθόρυβη για κείνους, όμως ανεξάντλητα δυνατή για κείνη και τη μικρή της, κάνει την ανάγκη θέληση και οδηγείται στο φως.

Η ηρωίδα έχει τόσα πολλά μέτωπα ανοιχτά. Πρέπει να παλέψει για την επιμέλεια της κόρης της και την οικονομική επιβίωσή τους, να χειριστεί τη διπολική μητέρα της, τη σκληρή πραγματικότητα, τον κακοποιητικό σύντροφο, τον απόντα πατέρα της. Σιγανά αλλά με πείσμα τα χειρίζεται, όπως και η νέα ηθοποιός χειρίζεται τον ρόλο της.

Η Alex θα κάνει τα πάντα για να βελτιώσει τη ζωή της και να χαρίσει κάτι καλύτερο στην κόρη της. Γίνεται η αόρατη οικιακή βοηθός για την ευκατάστατη ελίτ. Αόρατη, ανώνυμη, ασήμαντη και αθόρυβη για κείνους, όμως ανεξάντλητα δυνατή για κείνη και τη μικρή της, κάνει την ανάγκη θέληση και οδηγείται στο φως.

Η αληθινή ιστορία της Stefanie Land που έγινε σειρά στο Netflix.

5. Σε αναγκάζει να δεις την αλήθεια του σήμερα

Αν πιστεύεις πως το αμερικάνικο όνειρο υπάρχει, τότε με αυτή τη σειρά θα καταλάβεις πως είναι ένα επιτυχημένο κατασκεύασμα του marketing.

Ναι, η ζωή δεν είναι μόνο μαυρίλα και απαισιοδοξία αλλά καλό είναι να βλέπουμε και την πραγματικότητα ως έχει. Τη σύγχρονη Αμερική της εξαθλίωσης, της κακοποίησης, των εθισμών, της κρατικής αδιαφορίας, των αδιεξόδων και των φαύλων κύκλων.

Οι ανισότητες είναι ο κανόνας στην αμερικάνικη κοινωνία, η ψαλίδα ανάμεσα στους οικονομικά ευκατάστατους και όλους τους άλλους υπόλοιπους είναι τεράστια και αν μάλιστα είσαι και γυναίκα τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Η σειρά maid του netflix είναι no1
Maid: Δείτε το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix

A young maid hard work low pay

Η σειρά Maid θα σε καθηλώσει και θα θέλεις να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Από τις πιο αξιόλογες σειρές του Netflix, με εκπληκτικό σενάριο, εξαιρετικές ερμηνείες και σύγχρονη ματιά, καταφέρνει απαλλαγμένη από μελοδραματισμούς να αναδείξει τις πιο δύσκολες αλήθειες και μας εμπνέουν. Από το επιτυχημένο βιβλίο της stephanie land.

Σκηνοθεσία: Molly Smith Metzler

Ηθοποιοί: Margaret Qualley, Nick Robinson, Andie MacDowell, Anika Noni Rose

Φωτογραφία: Netflix

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο