Οι μίνι σειρές που θα δεις μόλις σε ένα Σαββατοκύριακο!

Θα τις δεις σου λέω σαν να βλέπεις ταινία και δεν θα καταλάβεις πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος...

by admin
Οι μίνι σειρές που θα δεις μόλις σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ψάχνεις μίνι σειρές για ατελείωτο τηλεοπτικό μαραθώνιο; Σου έχω έτοιμο το πρώτο μέρος και πολύ σύντομα θα πάρεις και άλλες ιδέες με το επίσης συναρπαστικό δεύτερο μέρος.

Συγκέντρωσα τις πιο σούπερ μίνι σειρές για απολαυστικό binge-watching – Part 1

Αυτές είναι οι μίνι σειρές που θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά. 💗Ξεκινάμε

Normal People

Θα δεις αγόγγυστα το ένα επεισόδιο μετά το άλλο κι αυτό γιατί αφενός τα επεισόδια της σειράς είναι μικρά, δηλαδή 20 λεπτά και περισσότερο, και αφετέρου γιατί η σειρά είναι απλά ΣΟΥΠΕΡ! Ρεαλιστική και τρυφερή, ευφυής και σύγχρονη, με καλογραμμένο σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Sally Rooney, εξαιρετικές ερμηνείες και αισθητική, θα σε κάνει να συγκινηθείς και να πονέσεις, να ερωτευτείς, να ονειρευτείς και να παθιαστείς με τη θυελλώδη ιστορία αγάπης των πρωταγωνιστών. Η Μάριαν και ο Κόνελ, δύο κανονικοί άνθρωποι, που παλεύουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν θα σε συνεπάρουν με το love story και τις συναισθηματικές περιπέτειές τους, θυμίζοντάς σου ότι ο έρωτας είναι ανώτερο συναίσθημα.

Σύνοψη: Ιρλανδική επαρχία. Η σειρά ακολουθεί δύο νέους που ξεκινούν την ερωτική τους ιστορία από την τελευταία τάξη του Λυκείου. Σχέση που θα περάσει από εμπόδια και κύματα, συναισθηματικές αναταραχές, λάθη και πάθη. Άλλωστε οι δύο νέοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από δυο κανονικοί άνθρωποι με τις αδυναμίες

Σκηνοθεσία: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald

Ηθοποιοί: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal

Μπορεί να μην είναι στις μινι σειρες hbo, αλλά το Normal People από το hulu θα σε ενθουσιάσει! 💕
Ένα ψυχογραφικό δράμα που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις επιθυμίες και τα ψεγάδια του.

Κινούμενη Άμμος

Πρόκειται για την πρώτη σουηδική παραγωγή τoυ Netflix, η οποία αποδείχθηκε πολύ αξιόλογη καθώς κέρδισε το σουηδικό βραβείο Kristallen Καλύτερης Δραματικής Σειράς της Χρονιάς και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την νεαρή ηθοποιό και πρωταγωνίστρια Hanna Ardéhn. Η σειρά “Quicksand” βασίζεται στο βραβευμένο best seller της Malin Persson Giolito και ένα είναι το μόνο σίγουρο, θα σε καταφέρει να τη δεις ίσως και σε μια μέρα. Έχει μυστήριο, αγωνία, καλές ερμηνείες και αναδρομές στο παρελθόν που τροφοδοτούν τον θεατή με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία, διατηρώντας ταυτόχρονα αμείωτο το ενδιαφέρον του.

Σύνοψη: Σε ένα από τα πλουσιότερα προάστια της Στοκχόλμης, δυο δημοφιλείς μαθητές Λυκείου, ο Σεμπάστιαν και η Μάγια, πηγαίνουν στο σχολείο οπλισμένοι με εκρηκτικά και το μακελειό είναι μονόδρομος. Η Μάγια βρίσκεται κατηγορούμενη και πρόκειται να δικαστεί…  


Μπορείς να τη δεις στο Netflix. Η πλατφόρμα έχει κάποιες πολύ καλές μινι σειρες με λιγα επεισοδια! Ανακάλυψέ τες!

Σκηνοθεσία: Per-Olav Sørensen, Lisa Farzaneh

Ηθοποιοί: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, David Dencik

Από τις μίνι σειρές που θα δεις χωρίς να καταλάβεις πώς περνάει ο χρόνος…

Apple Tree Yard

Το BBC αξιοποίησε το ομώνυμο μυθιστόρημα της Louise Doughty, που είναι μάλιστα best seller, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό τηλεοπτικό θρίλερ που σε κρατά συνεχώς σε αγωνία και εγρήγορση. Θα το δεις ίσως μόνο και σε ένα Σάββατο, καθώς αποτελείται από 4 επεισόδια που κυλούν σαν νεράκι.

Σύνοψη: Η Yvonne Carmichael, καταξιωμένη επιστήμονας, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, ζει μια ήρεμη και απόλυτα προγραμματισμένη ζωή. Η ηρεμία της όμως θα διαταραχθεί και θα μετατραπεί σε πραγματικό χάος όταν θα γνωρίσει έναν γοητευτικό και μυστηριώδη άντρα, θα ξαναθυμηθεί τη σεξουαλικότητά της και θα κάνει δεσμό μαζί του.

Σκηνοθεσία: Jessica Hobbs

Ηθοποιοί: Emily Watson, Ben Chaplin


Οι μινι σειρες μυστηριου για σένα που ψάχνεις να δεις κάτι που θα σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Από τις μινι σειρες bbc που αξίζουν!

Πολύ ενδιαφέρουσες μίνι σειρές που δεν θα θες να τελειώσουν…

The Day Will Come

Έρχεται από τη Δανία και αποτελείται από μόλις τρία επεισόδια. Είναι αρκετά σκληρή σειρά καθώς παρακολουθώντας την νιώθεις ακαριαία το στομάχι σου να σφίγγεται και την ψυχή σου να πονά. Όμως έχει και τρυφερές στιγμές που σε κάνουν να ελπίζεις ξανά στον άνθρωπο και στη φωτεινή του πλευρά. Το δράμα “Θα έρθει εκείνη η μέρα” είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ορφανοτροφείο Godhavn της Δανίας.

Interesting Fact1: Το ορφανοτροφείο Godhavn υπάρχει ακόμη.
Interesting Fact2: Το “Der kommer en dag” όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος ήταν αρχικά ταινία η οποία χωρίστηκε σε 3 τμήματα για να παιχτεί ως σειρά στο ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κοινό.

Στην Ελλάδα μάλιστα μπορείς να τη δεις στο Netflix.

Σύνοψη: Όταν η μητέρα τους αρρωσταίνει βαριά, δυο αδέρφια ο Elmer και ο Erik, 10 και 13 ετών στέλνονται σε ορφανοτροφείο. Στο ορφανοτροφείο Godhavn η βία, η ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον διευθυντή και λοιπούς εργαζομένους είναι η φρικιαστική πραγματικότητα. Τα δυο αδέρφια πληγωμένα αλλά και ενωμένα αναγκάζονται να αντιδράσουν…

Σκηνοθεσία: Jesper W. Nielsen

Ηθοποιοί: Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann, Albert Rudbeck Lindhardt

Σούπερ μίνι σειρές για απολαυστικό binge-watching ακόμη και σε ένα βράδυ… – Part 1

Maid

Το Maid είναι πραγματικά μια θαυμάσια σειρά, η οποία καταφέρνει να θίξει με αξιοπρέπεια και ρεαλισμό πολλά δύσκολα και θλιβερά κοινωνικά προβλήματα όπως είναι η κακοποίηση των γυναικών, η οικονομική εξαθλίωση και εκμετάλλευση, η αστεγία και η πάλη με ψυχικά νοσήματα. Η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Margaret Qualley θα σε πείσει -η νεαρή ηθοποιός σε κάνει να ταυτίζεσαι μαζί της και να τη συναισθάνεσαι χωρίς να θυματοποιείται, είναι αλήθεια εκπληκτική!- και συνολικά θα έρθεις αντιμέτωπη με σκληρές αλήθειες που θα σε σοκάρουν δίχως όμως να χάσεις την αισιοδοξία σου. Η σειρά έχει αγαπηθεί πολύ και από το ελληνικό κοινό και αποτελείται από 10 επεισόδια που θα δεις χωρίς να κουραστείς.

Σύνοψη: Η Alex μία μικρή σε ηλικία μητέρα αποφασίζει να εγκαταλείψει τον σύντροφό της και μαζί με την κόρη της να κάνει μία καινούργια αρχή. Εργάζεται ως καθαρίστρια για να τα καταφέρει και έρχεται αντιμέτωπη με τη βία του κράτους, των εργοδοτών, του πατέρα του παιδιού της…

Μπορείς να τη δεις στο Netflix.

Σκηνοθεσία: Molly Smith Metzler

Ηθοποιοί: Margaret Qualley, Nick Robinson, Andie MacDowell, Anika Noni Rose

Οι 7 μίνι σειρές που θα δεις μόλις σε ένα Σαββατοκύριακο!

Maid: Δες το trailer

Οι μίνι σειρές που θα δεις μόλις σε ένα Σαββατοκύριακο!
Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το επιτυχημένο σε πωλήσεις βιβλίο της Stephanie Land “Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive”.

Οι μίνι σειρές που θα δεις μόλις σε ένα Σαββατοκύριακο!

Unbelievable

Το Unbelievable είναι μία σειρά που θα σε συγκλονίσει, με ένα θέμα δυστυχώς επίκαιρο που συνεχίζει να πονά και να μας πληγώνει, ματώνοντας την ανθρωπότητα. Η σειρά μιλά για τη βία κατά των γυναικών, τη σεξουαλική κακοποίηση, την αδιαφορία της αστυνομίας αλλά και τη βία που βιώνουν τα θύματα μετά την κακοποίησή τους από την κοινωνία, τους ανθρώπους, τους θεσμούς. Σε 8 επεισόδια παρακολουθούμε μια ανατριχιαστική ιστορία που είναι μάλιστα βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία έφεραν στο φως με άρθρο τους οι T. Christian Miller και Ken Armstrong. Το άρθρο είχε τον τίτλο “Μια απίστευτη ιστορία βιασμού” και κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 2015.

Σύνοψη: Μια νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είπε ψέματα για τον βιασμό της στην αστυνομία, ενώ δύο γυναίκες ντετέκτιβ ερευνούν μια σειρά ανατριχιαστικά παρόμοιων σεξουαλικών επιθέσεων.


Μπορείς να τη δεις στο Netflix.

Δημιουργοί: Susannah Grant, Michael Chabon, Ayelet Waldman

Ηθοποιοί: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever

Δες το Τρέιλερ 👇

Μια συγκλονιστική ιστορία δυστυχώς βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

When the Dust Settles

Η δανέζικη δραματική σειρά “Όταν Έπεσε η Σκόνη” αποτελείται από 10 επεισόδια διάρκειας περίπου 60 λεπτών που παρουσιάζουν 8 πολύ διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, όταν αυτοί συναντιούνται μετά από μια τρομοκρατική επίθεση στην Κοπεγχάγη.

Σύνοψη: Ο Morten είναι ένας υδραυλικός που αγωνίζεται να φέρει τον γιο του στον σωστό δρόμο. O Holger προσπαθεί να έχει μια υγιή σχέση με τα ενήλικα παιδιά του. Η Marie φοβάται τον κόσμο και πιο πολύ από όλα, να χάσει τη μητέρα της. Η Ginger, στα 25 της είναι άστεγη και απομακρυσμένη από την κοινωνία. Η τραγουδίστρια Lisa, είναι ερωτευμένη και έχει μόλις μάθει ότι είναι έγκυος. Ο κομμωτής Jamal, δεν συμφιλιώνεται με την οικογένεια του και ψάχνει μια διαφυγή. Ο σεφ Nikolaj είναι επικεντρωμένος μόνο στο να πετύχει το εστιατόριο του. Τέλος, η Elisabeth είναι υπουργός δικαιοσύνης. 

Μπορείς να τη δεις στο Ertflix.

Σκηνοθεσία: Dorte Warnøe HøghIda, Maria Rydén

Ηθοποιοί: Karen-Lise Mynster, Jacob Lohmann, Malin Crépin

Βραβευμενεσ μινι σειρεσ που θα δεις στο Netflix, και όχι μόνο…

Σούπερ μίνι σειρές για απολαυστικό binge-watching. Διάβασε εδώ το Part 2

ΥΓ: Προτείνω μόνο τις μίνι σειρές που έχω δει και όχι κάποια που δεν έχω παρακολουθήσει, διαφορετικά η λίστα θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες μίνι σειρές που έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές όμως θέλω να σου προτείνω μόνον ότι έχω δει για να έχω πλήρη γνώση όσων γράφω.

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο