Μήλος: Οι 5 ωραιότερες παραλίες της

Το νησί έχει περισσότερες από 70 μικρές και μεγαλύτερες παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς η οποία οφείλεται στα σχεδόν εξωτικά νερά και στην ηφαιστειογενή προέλευση του εδάφους.

by admin
Μήλος: Οι 5 ωραιότερες παραλίες της

Η Μήλος ψηφίζεται σχεδόν κάθε χρόνο ως το πιο ωραίο νησί της χώρας μας, καθώς τα ξένα μέσα την τοποθετούν συνήθως πρώτη στη λίστα με τα πιο γοητευτικά ελληνικά νησιά. Οι επισκέπτες αδημονούν να την ανακαλύψουν και να τη σεργιανίσουν, να απολαύσουν την άγρια κι εξωτική πλευρά της και να βουτήξουν στα νερά της.

Ποιες είναι αλήθεια οι πιο ωραίες παραλίες της προικισμένης με ομορφιές Μήλου; Σου έφτιαξα μία λίστα με τις πιο σούπερ παραλίες της που μαγεύουν τους ταξιδιώτες με τα νερά τους και όχι μόνο. Η λίστα περιλαμβάνει τις 5 τοπ παραλίες της, όμως το νησί έχεις πολλές υπέροχες ακόμη που μπορείς να εξερευνήσεις.

Μήλος: Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της

Μήλος: Οι 5 ωραιότερες παραλίες της
Μα τι χρώμα; Πόση ομορφιά… Η Μήλος θα σε κατενθουσιάσει με τις καταγάλανες παραλίες της. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το νησί φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τουριστικών οδηγών και άρθρων σε διεθνή έντυπα και ψηφιακά μέσα.

Μήλος: Ποιες είναι οι ωραιότερες παραλίες της;

Σαρακήνικο

Ίσως από τις πιο διάσημες στον κόσμο παραλίες της Ελλάδας και σίγουρα η πιο φημισμένη παραλία της Μήλου. Είναι πολυφωτογραφημένη και μαγνητίζει τους επισκέπτες χάρις στην εξωπραγματική ομορφιά της.

Η παραλία Σαρακήνικο αποτελείται από ηφαιστειογενείς ολόλευκους βράχους και νερά καταγάλανα. Ένα σεληνιακό, άκρως γοητευτικό σκηνικό που κάνει την παραλία πραγματικά μοναδική!

Μήλος: Οι 10 ωραιότερες παραλίες της

Ανακαλύψτε τη Μήλο

Μήλος: Οι 10 ωραιότερες παραλίες της

Κλέφτικο


Το Κλέφτικο είναι η δεύτερη πιο διάσημη παραλία της Μήλου. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικότερο άκρο του νησιού και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θάλασσας. Αξίζει να το επισκεφθείς για τους εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς βράχους του και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του. Οπότε πάρε το καραβάκι και ανακάλυψέ το!

Μήλος: Οι 5 ωραιότερες παραλίες της

Αχιβαδόλιμνη

Η Αχιβαδόλιμνη είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, έχει λευκή αμμουδιά και υπέροχα γαλάζια νερά. Είναι ακόμη ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του surf και του kite-surf. Σούπερ;

Μήλος: Οι 5 ωραιότερες παραλίες της
Εικόνα: feelgreece.com

Εξερεύνησε τα μυστικά των νερών της

Φυριπλάκα

Λευκή, ολόλευκη άμμος και νερά καταγάλανα. Αυτή είναι η παραλία Φυριπλάκα που θεωρείται από πολλούς εξαιρετική. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και σαγηνεύει κάθε χρόνο ντόπιους και διεθνείς τουρίστες με το φυσικό της κάλλος.

Μήλος – Φυριπλάκα.

Εσύ τι άλλο θα ήθελες να μάθεις για τη Μήλο ❓

Κήπος

Καταγάλανα νερά και ένα πραγματικά πανέμορφο σκηνικό στα νότια του νησιού που θα λατρέψεις. Αυτό με λίγα λόγια είναι η γνωστή παραλία Κήπος. Από το μικρό λιμανάκι της περιοχής μπορείς επίσης να πάρεις το καραβάκι για να πας σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, όπως σο Κλέφτικο και ο Γέροντας.

Αν και δεν μπορούν να μετρηθούν μόνο στα δάκτυλα των δυο χεριών, εδώ θα βρεις τις 5+1 ωραιότερες παραλίες της Μήλου!

+1. Μανδράκια

Τα Μανδράκια είναι ένα γραφικό ψαροχώρι μόλις 10′ από την Πλάκα, την πρωτεύουσα του νησιού. Ό,τι πρέπει για περιπάτους. Έχουν μία πολύ ομορφη παραλία για να δροσιστείς μετά τη βόλτα και ταβερνάκια για να απολαύσεις νοστιμιές.

Ακόμη, πολύ κοντά στα Μανδράκια θα βρεις την εντυπωσιακή παραλία Φυροπόταμος. Πάρε μαζί σου νεράκι και φαγητό γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία, δεν θα βρεις κοντά εστιατόρια ή κάποιο ξενοδοχείο και απόλαυσε την γαλήνη του τοπίου.

Ένας μικρός, πανέμορφος κόλπος περιμένει να σε δροσίσει!
Μήλος: Οι 5 ωραιότερες παραλίες της
Η παραλία Φυροπόταμος. Φωλιασμένη μέσα σε λευκούς βράχους, απομακρυσμένη και ήχυση, είναι ιδανική για όσους επιζητούν ιδιωτικότητα και χαλάρωση.
Φωτογραφίες: unsplash.com


Μήλος: Δες περισσότερα για το κυκλαδίτικο νησί στο video 👇

Αλήθεια, για τι φημιζεται η μηλος; μα φυσικά για τη μοναδική και συχνά απόκοσμη ομορφιά της.


YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο