Οι 6 σούπερ δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen

Για σένα που θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τη φιλμογραφία του ηθοποιού.

by admin
Οι 6 σούπερ δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen

Οι καλύτερες δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen που πρέπει να δεις. Αν αγαπάς τον γοητευτικό Δανό και θέλεις να ανακαλύψεις το δανέζικο, υπέροχο σινεμά, αυτή η λίστα είναι αφιερωμένη σε σένα. Συγκέντρωσα τις πιο αγαπημένες μου δανέζικες ταινίες με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό πρωταγωνιστή, που έχει κάνει όλη την υφήλιο να μιλά για κείνον. Το 2020 μάς ευχήθηκε με τον δικό του μοναδικό τρόπο «Άσπρο Πάτο» μέσα από το ομώνυμο φιλμ και μας έκανε να τον αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο. Πριν το Another Round είχε παίξει σε πολλά και πολύ αξιόλογα φιλμ που θα κερδίσουν επάξια μία θέση στη λίστα με τα must watch.

Αν λοιπόν αγαπάς τον Mads Mikkelsen ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα το σινεμά της πατρίδας του. Ευκαιρία να τον δεις να ενσαρκώνει επιτυχημένα πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους και να τον απολαύσεις.

Καλή θέαση!

5+1 σούπερ δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen (εκτός από το Druk)

🇩🇰 The Green Butchers

Ο Mads Mikkelsen σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο από ό, τι τον έχουμε συνηθίσει, τουλάχιστον όσον αφορά για αρχή στην εμφάνισή του. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως είναι εξαιρετικός ηθοποιός, καταφέρνοντας να υποδυθεί τον χαρακτήρα του όπως πρέπει, θέτοντας μάλιστα την γοητεία του σε σιγή –κι όμως το έκανε!

Οι «Πράσινοι Χασάπηδες» είναι μία περίεργη κωμωδία που επιτυγχάνει να σε διασκεδάσει με ένα θέμα… φρικιαστικό. Η ταινία έχει πολύ ενδιαφέρον σενάριο και πλοκή, περιπαικτική και ταυτόχρονα σκοτεινή ατμόσφαιρα και αξιόλογες ερμηνείες.

Υπόθεση: Σε μία μικρή πόλη της Δανίας, δύο φίλοι, ο Σβεντ κι ο Μπιάρν, δουλεύουν σε ένα χασάπικο. Καθώς είναι δυσαρεστημένοι από το αφεντικό τους, αποφασίζουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Όμως οι δουλειές δεν πάνε καλά και η πελατεία τους δεν έρχεται με τίποτα. Σύντομα, μια ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ θα τους φέρει χρυσές δουλειές.

Σκηνοθεσία: Anders Thomas Jensen

Ηθοποιοί: Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Line Kruse, Ole Thestrup

Οι ταινίες του Mads Mikkelsen

Σούπερ δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen για σένα που αγαπάς τον ηθοποιό και θέλεις να εξερευνήσεις τη φιλμογραφία του.

Οι δανέζικες ταινίες με τον Mads Mikkelsen που αξίζει να δεις

🇩🇰 The Hunt

O Mikkelsen βραβεύτηκε στο 65ο Φεστιβάλ Καννών για την ερμηνεία του στο «The Hunt» -και φυσικά όχι άδικα. Ο Δανός είναι απλά καταπληκτικός. Προσεγγίζει κάθε ρόλο όπως του πρέπει, με αφοσίωση και σοβαρότητα. Συνολικά οι ερμηνείες στο «The Hunt» είναι καθηλωτικές, όσο καθηλωτικό είναι και το θέμα της. Πρόκειται για ένα δύσκολο φιλμ που αξίζει τον χρόνο σου για κάθε του κινηματογραφικό λεπτό. Μία ταινία που σε «αναγκάζει» να μπεις στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, να νιώσεις περίεργα, να προβληματιστείς…

Κατά τη γνώμη μου το Κυνήγι είναι γενικά από τις καλύτερες δανέζικες ταινίες και μάλλον η αποτελεί την καλύτερη κινηματογραφική στιγμή του ηθοποιού. Είναι χωρίς αμφισβήτηση εξαιρετική.

Υπόθεση: Ένα αθώο παιδικό ψέμα αλλάζει για τα καλά τη ζωή ενός δασκάλου και μοναχικού άνδρα που αγωνίζεται για την επιμέλεια του γιου του. Για την ακρίβεια η ζωή του δεν αλλάζει απλώς, συνθλίβεται…

Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg

Ηθοποιοί: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp   

Δες το trailer της ταινίας εδώ.      

📽️ Ανακάλυψε το δανέζικο σινεμά μέσα από ταινίες του Mads Mikkelsen

🇩🇰 Adam’s Apples

Η μαύρη και παράξενη κωμωδία, στην οποία ο Mikkelsen είναι ένας μάλλον υπερβολικά αισιόδοξος, αφελής και αφοσιωμένος ιερέας. Και εκεί που αναρωτιέσαι ξανά αν μπορεί να κρύψει την ομορφιά του για τις ανάγκες ενός ρόλου, o Mads Mikkelsen τα καταφέρνει εξαίσια, θέτοντας στο προσκήνιο τις υποκριτικές του ικανότητες. Κι εδώ ο ηθοποιός υποδύεται με επιτυχία έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Συμπρωταγωνιστές του, επίσης πολλοί γνωστοί Δανοί της μεγάλης οθόνης, συμπληρώνουν την ανορθόδοξη παρέα κακοποιών που προσπαθούν για μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Υπόθεση: Ο Αδάμ είναι ένας συνειδητοποιημένος νεοναζί που συλλαμβάνεται για τις βιαιοπραγίες και την εγκληματική δράση του. Καταδικάζεται να προσφέρει κοινωνική εργασία σε μια εκκλησία που είναι ιερέας ο Ιβάν, ένας ενοχλητικά πιστός και καλός τύπος.

Σκηνοθεσία: Anders Thomas Jensen

Ηθοποιοί: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro

Οι ωραιότερες ταινίες του Mads Mikkelsen.

Αν δεν είναι στη watch list σου θα μπουν αμέσως. 🍿

Mads Mikkelsen: Οι 6 καλύτερες δανέζικες ταινίες του
Οι 6 σούπερ δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen. Στην εικόνα οι πρωταγωνιστές από την ταινία “Τα μήλα του Αδάμ”.

🇩🇰 Open Hearts

H Susanne Bier ακολουθεί τους κανόνες τους Δόγματος και δημιουργεί μια ταινία με ενδιαφέρουσα ιστορία, αξιόλογες ερμηνείες και καθόλου υπερβολές. Η ρευστότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων αποδίδεται ρεαλιστικά, οι ήρωες πληγώνονται και πληγώνουν -τα δράματα είναι συνεχόμενα, όμως η ατμόσφαιρα όχι βαριά καθώς το χιούμορ κάνει την εμφάνισή του όταν πρέπει και στην κατάλληλη ποσότητα- και δεν φταίει κανείς. Ίσως τελικά αυτό να συμβαίνει και στη ζωή. Κάποιες φορές δηλαδή δεν φταίει κανείς.

Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι φυσικά και ο αγαπημένος Mads Mikkelsen που ως παντρεμένος γιατρός ερωτεύεται κεραυνοβόλα την φίλη του ασθενή του.

Υπόθεση: Η Cecilie και ο Joachim, είναι δύο νέοι, χαρούμενοι και ωραίοι, πολύ ερωτευμένοι μεταξύ τους, οι οποίοι σχεδιάζουν σύντομα τον γάμο τους. Όμως ξαφνικά όλα ανατρέπονται όταν ο Joachim μένει παράλυτος σε ένα ατύχημα και η Cecilie ερωτεύεται τον σύζυγο της γυναίκας που προκάλεσε το ατύχημα.

“Μια ταινία για τις υποσχέσεις που δεν μπορούμε να κρατήσουμε και τη ζωή που δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε.
Μια ταινία για τη ζωή, την αληθινή αγάπη και την ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε.

DFD

Σκηνοθεσία: Susanne Bier

Ηθοποιοί: Mads Mikkelsen, Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen

Οι ταινίες του Mads Mikkelsen που θα σε μυήσουν στο δανέζικο σινεμά.

Οι δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen που αξίζει να δεις. 💗

Οι δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen που αξίζει να δεις🎦

🇩🇰 Riders of Justice

H ταινία «Οι Εκκεντρικοί» καταφέρνει να σου κρατήσει το ενδιαφέρον, να σε συγκινήσει, να σε κάνει να γελάσεις και να διασκεδάσεις, να σε κάνει να αγχωθείς, να αναμένεις για δράση και περιπέτεια… Άραγε είναι μαύρη κωμωδία, είναι δράμα; Όχι, δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Είναι πολλά μαζί και ενδιαφέροντα (βέβαια καλό είναι να τονίσουμε πως κάποιες στιγμές αυτό είναι κάτι που μπερδεύει τον θεατή).

Πρωταγωνιστής και εδώ ο αγαπημένος μας Mads Mikkelsen ο οποίος ηγείται μίας εκκεντρικής ομάδας που αποζητά εκδίκηση. Μία ακόμη περίεργη –ίσως για μας τους Έλληνες- ταινία που θα σε βοηθήσει να δεις λίγο καλύτερα μέσα στην δανέζικη κουλτούρα και τους ανθρώπους της, ενώ παράλληλα θα σε ωθήσει να νιώσεις στις περίπου 2 ώρες που διαρκεί πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους συναισθήματα.

Υπόθεση: Ο Markus, ένας μισθοφόρος στο Αφγανιστάν, επιστρέφει στο σπίτι του και στην έφηβη κόρη του, όταν η γυναίκα του πεθαίνει σε ένα τραγικό ατύχημα με τρένο. Κι ενώ όλοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως πρόκειται για ατύχημα κάνει την εμφάνισή του ένας εκκεντρικός μαθηματικός με τους επίσης εκκεντρικούς φίλους του, για να δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Σκηνοθεσία: Anders Thomas Jensen

Ηθοποιοί: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Lars Brygmann, Nicolas Bro

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ταινίες του Mads Mikkelsen που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το ιδιαίτερο σινεμά της πατρίδας του.

Mads Mikkelsen Best Movies

Mads Mikkelsen: Οι 6 καλύτερες δανέζικες ταινίες του
O Mads Mikkelsen ηγείται μίας εκκεντρικής ομάδας ετερόκλητων ανθρώπων που όταν ενώνονται ζητούν εκδίκηση.

🇩🇰 Flickering Lights

Ο Anders Thomas Jensen σκηνοθετεί ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον φιλμ το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen που πρέπει να δεις. Το Flickering Lights είναι μια ταινία δράσης με στοιχεία μαύρης κωμωδίας που βουτά στην ανθρώπινη ψυχή και με κωμικό τρόπο ξεθάβει τα πιο βαθιά τραύματα, ακόμη και των πιο κυνικών και σκληρών εγκληματιών.

Μπορεί να σου φανεί παράξενη αλλά θα συνηθίσεις το στυλ του Anders Thomas Jensen που αφηγείται τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής με ένα τρόπο που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.

Υπόθεση: Τέσσερις γκάνγκστερ κλέβουν μια περιουσία από το αφεντικό τους, εγκαταλείπουν την Κοπεγχάγη και κρύβονται σε μια μικρή αγροικία, στην επαρχία της Δανίας. Εκεί ένας ένας θα συνειδητοποιήσει σιγά σιγά πως θα ήθελε να αλλάξει ζωή, να μείνει στη Γιουτλάνδη και γιατί όχι, να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο.

Σκηνοθεσία: Anders Thomas Jensen

Ηθοποιοί: Søren Pilmark, Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen, Iben Hjejle, Nikolaj Lie Kaas

Δες εδώ περισσότερα για την ταινία.

+1 🇩🇰 Pusher

Δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω τη λίστα με κάποια άλλη ταινία. Άφησα λοιπόν για το τέλος την κινηματογραφική αρχή του Mads Mikkelsen που δεν είναι άλλη από το φιλμ Pusher (1996). Εδώ ο Mikkelsen δεν είναι το βαποράκι – πρωταγωνιστής αλλά ο κολλητός του φίλος που μαζί κάνουν τις διάφορες δουλίτσες τους.

Αν αντέχεις τον ωμό σεξιστικό λόγο, τις χυδαιότητες και τη βία δες την οπωσδήποτε. Έχει αρκετό ενδιαφέρον, ένταση και στρες και δεν βαριέσαι καμιά στιγμή. Plus είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Nicolas Winding Refn. Τέλος, είναι η πρώτη ταινία της τριλογίας.

Υπόθεση: Ο Φρανκ είναι ένας έμπορος ναρκωτικών με καλό όνομα στην αγορά μέχρι που αναλαμβάνει να διακινήσει ένα τεράστιο εμπόρευμα ναρκωτικών, το οποίο δεν έχει πληρώσει και τον συλλαμβάνει η αστυνομία. Κι ενώ καταφέρνει να πετάξει το εμπόρευμα στην πλησιέστερη λίμνη, να ξεφύγει και να φύγει από το τμήμα βρίσκεται να χρωστάει στον προμηθευτή του πολλά λεφτά. Τώρα ο Φρανκ θα περάσει πραγματικά τη χειρότερη εβδομάδα της ζωής του προσπαθώντας να μαζέψει λεφτά από τον υπόκοσμο για να ξεπληρώσει το χρέος του.

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn

Ηθοποιοί: Kim Bodnia, Zlatko Buric, Laura Drasbæk, Slavko Labovic, Mads Mikkelsen

mads mikkelsen ταινιες

Οι 6 σούπερ δανέζικες ταινίες του Mads Mikkelsen. Δεν θα μπορούσε φυσικά από το αφιέρωμα να λείπει το Pusher -το κινηματογραφικό ντεμπούτο του ηθοποιού- όπως και οι άλλες δύο ταινίες του Nicolas Winding Refn που ολοκληρώνουν την τριλογία.

Κεντρική εικόνα: © Patrick Fouque/ParisMatch

Πηγή: mads mikkelsen – imdb

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο