Γιατί νυστάζω συνέχεια; 3 αιτίες που χασμουριέσαι

και θέλεις να κοιμάσαι όλη μέρα...

by admin
Γιατί νυστάζω συνέχεια; 3 αιτίες που χασμουριέσαι όλη μέρα

Εγώ γιατί νυστάζω συνέχεια; Γιατί κάποιοι άνθρωποι νυστάζουν συνέχεια; Και γιατί νιώθω τόση κούραση και εξάντληση καθημερινά; Αν αυτές οι ερωτήσεις τριγυρνούν στο μυαλό σου και σε απασχολούν τότε κάτι πρέπει να κάνεις. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσεις την υπνηλία και να βάλεις ένα τέλος στην υπερβολική κούραση που αισθάνεσαι.

Μα γιατί νυστάζω συνέχεια;

Η υπερβολική υπνηλία και ανάγκη για ξεκούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η αυξημένη μας ανάγκη για ύπνο μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ενώ ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα κάποιας παθολογικής κατάστασης, του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που πιθανόν ακολουθούμε ή και συνδυασμός των δύο.

Αϋπνία Πώς νιώθω μετά από μια δύσκολη νύχτα; Οι αιτίες της υπερβολικής υπνηλίας – Τι φταίει για τη συνεχή νύστα;

Κακή διατροφή και χαμηλά επίπεδα ενέργειας: Συμπτώματα και αιτίες από την υπνηλία

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους νιώθουμε πως δεν ξεκουραζόμαστε ποτέ και νυστάζουμε συνέχεια. Αν αντιμετωπίζεις και εσύ συνεχή υπνηλία τότε είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν/μία γιατρό. Για την ώρα διάβασε ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες για την υπερβολική υπνηλία.👇

1. ‘Ελλειψη ύπνου: ανεπαρκής ύπνος και λιγοστή ξεκούραση

Η έλλειψη ύπνου είναι η πιο κοινή αιτία που προκαλεί την υπερβολική υπνηλία. Χρειαζόμαστε περίπου 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να ξεκουραστούμε επαρκώς και να λάβουμε την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της κάθε μέρας. Εάν όμως δεν ξεκουραζόμαστε επαρκώς, τότε νιώθουμε συνεχώς κουρασμένοι. Η κούραση οδηγεί σε εξάντληση, αποσυγκέντρωση και τάσεις υπνηλίας όλη την ημέρα.

2. Ανθυγιεινός τρόπος ζωής

‘Αλλος ένας λόγος που μπορεί να πυροδοτήσει το αίσθημα κούρασης και να προκαλέσει υπερβολική υπνηλία είναι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδεχομένως ακολουθείς κακή διατροφή, δεν κοιμάσαι αρκετά, δεν ασκείσαι αρκετά και κάνεις καθιστική ζωή, καταναλώνεις πολύ αλκοόλ ή καφεΐνη και ελάχιστο νερό, είσαι πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη και δεν καταπολεμάς το άγχος σου. Αν λοιπόν κάνεις κάτι ή μάλλον καλύτερα κάποιο από τα παραπάνω μην αναρωτιέσαι γιατί συνέχεια νυστάζεις.

Αϋπνία Πώς νιώθω μετά από μία δύσκολη νύχτα χωρίς ύπνο; Ακόμη, γιατί νυστάζω όλη την ώρα; 3 αιτίες που χασμουριέσαι και νιώθεις πως χρειάζεσαι επειγόντως ξεκούραση…

Γιατί νυστάζω συνέχεια; 3 αιτίες που σε κάνουν να χασμουριέσαι όλη μέρα
Νυστάζω συχνά μπορεί να έχω πρόβλημα; Μα, γιατί νυστάζω τόσο πολύ; Την πιο σωστή απάντηση για εσένα και τον δικό σου οργανισμό θα στη δώσει μόνο ο/η γιατρός.

Μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Προσπάθησε να κοιμάσαι περισσότερο, να ασκείσαι και να μην πίνεις καφέδες αργά το βράδυ. Στη συνέχεια, επισκέψου τον/την γιατρό σου και αναπτύξτε μαζί ένα σχέδιο θεραπείας για να αντιμετωπίσεις την υπερβολική υπνηλία. Άλλωστε, πρέπει να έχεις ποιότητα στη ζωή σου και να φροντίζεις για την ευεξία σου.

3. Παθολογικά – ιατρικά αίτια

Η υπερβολική υπνηλία μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα μιας παθολογικής κατάστασης που έχεις εμφανίσει. Μπορεί ο θυροειδής σου να έχει απορρυθμιστεί. Στον υποθυρεοειδισμό όπως και στον υπερθυρεοειδισμό κάνει την εμφάνισή της η κόπωση και η συνεχής ανάγκη για ύπνο. Ακόμη, η υπερβολική υπνηλία μπορεί να οφείλεται στον διαβήτη, στην κατάθλιψη, στις διαταραχές άγχους ή σε κάποια φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείς. Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιισταμινικά ενδέχεται να προκαλέσουν ως παρενέργεια υπερβολική υπνηλία.

Τέλος, μπορεί να έχουν εμφανιστεί άλλες διαταραχές όπως είναι η ναρκοληψία, οι αναπνευστικές παθήσεις ή ακόμη πιο σπάνια η ιδιοπαθής υπερυπνία -μία σπάνια νευρολογική νόσος που έχει ως κύριο σύμπτωμά της την ημερήσια υπνηλία. Σε κάθε περίπτωση, αν βιώνεις οποιοδήποτε πρόβλημα κλείσε άμεσα ραντεβού με τον/την γιατρό σου.

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο