Η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Στο blog και στα social της θα βρείτε γλυκιές αλλά και αλμυρές συνταγές... μούρλια!

by Stavroula Arnaouti
Η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Η Νικόλ Μαρίνου είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τον λαχταριστό ινσταγκραμικό λογαριασμό nicolscooking και με κάθε ανάρτησή της καταφέρνει να μας ανοίγει την όρεξη! Ας την γνωρίσουμε καλύτερα 😊

Γεια σου Νικόλ, χαίρομαι πολύ που σε φιλοξενώ στο mysupertrip! Θα ήθελες να μου πεις λίγα λόγια για σένα;

Είμαι η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) είμαι παντρεμένη και έχω μια κόρη και ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μαγειρική. 

Έχω σπουδάσει Marketing και Δημόσιες Σχέσεις στο Κολλέγιο Αθηνών και ασχολήθηκα επαγγελματικά για δέκα χρόνια αλλά το μονοπάτι του γάμου με οδήγησε στο σπίτι. Αρκετά χρόνια μετά και ενώ μεγάλωνα την κόρη μου βρήκα τον τρόπο να δραπετεύσω μέσω της μαγειρικής.

Ωστόσο ένας διαγωνισμός στο Instagram της Σεφ Ντίνας Νικολάου με έπαθλο ένα σεμινάριο δωρεάν με έφερε κοντά στην επαγγελματική κουζίνα. Τελικά το ένα σεμινάριο κράτησε δύο γεμάτα χρόνια με εκπαίδευση από την διακεκριμένη Σεφ και στη συνέχεια παρακολούθησα το διετές πρόγραμμα στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ στο τμήμα μαγειρικής και κατέληξα να πάρω το πτυχίο του Αρχειμάγειρα – Σεφ.

Κατά την γνώμη μου η ηλικία που θα καθίσεις πάλι στα θρανία δεν παίζει ρόλο, αυτό που έχει πραγματική αξία είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και να πραγματοποιείς τους στόχους σου.

Κι αν χρειαστεί να καθίσω ξανά στα θρανία για περαιτέρω εκπαίδευση θα το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά. 

Η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό!

Κατά την γνώμη μου η ηλικία που θα καθίσεις πάλι στα θρανία δεν παίζει ρόλο, αυτό που έχει πραγματική αξία είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και να πραγματοποιείς τους στόχους σου.

Μίλησέ μας για το blog σου nicolscooking.gr. Πώς ξεκίνησε το online ταξίδι σου στη γεύση;

Η ιδέα του blog nicolscooking.gr ξεκίνησε λόγω της επιθυμίας μου να επικοινωνήσω σε πιο τακτική και οργανωμένη βάση με τους φίλους που έχω αποκτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους παρασύρω μαζί μου σε μαγειρικά ταξίδια.

Παράλληλα γράφω συνταγές σε εφημερίδες και site και προωθώ προϊόντα εταιρειών μέσω των συνταγών μου. Δημοσιεύω τις συνταγές μου και χαίρομαι όταν τις εμπιστεύονται και μου στέλνουν τα σχόλιά τους.

Πέρα από Food Blogger είσαι και Private Chef. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες απαιτήσεις και αντίστοιχα χαρές του επαγγέλματος; Υπάρχει κάποια στιγμή μέχρι σήμερα που τη θεωρείς ξεχωριστή;

Ως private chef έχω να πω ότι η μαγειρική ως επάγγελμα έχει πολλές απαιτήσεις γιατί χρειάζεται να έχεις πειθαρχία, οργάνωση, υπομονή και συνεχή αναζήτηση στη γνώση. 

Οι χαρές του επαγγέλματος είναι όταν σου δίνεται η επιβράβευση από αυτούς που δοκιμάζουν τη συνταγή σου.

Τι νιώθεις όταν μαγειρεύεις και τι επιδιώκεις να νιώθουν όσοι γεύονται το φαγητό σου;

Όταν μαγειρεύω νιώθω πολύ ωραία, γιατί έχω τη δυνατότητα να επιλέξω μέσα από μια ατέλειωτη γκάμα προϊόντων για να φτάσω στο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς κάλυκες του ατόμου που θα δοκιμάσει. 

Ποιον γαστρονομικό προορισμό μας προτείνεις να επισκεφθούμε και γιατί; Ακόμη, εσύ σε ποιο μέρος θα ήθελες να ταξιδέψεις για να δοκιμάσεις το φαγητό του;

Κατά βάση ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός είναι η Ελλάδα, γιατί κάθε τόπος έχει τη δική του ταυτότητα γεύσης και πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη της Μεσογείου. Είναι μια κουζίνα με εποχικότητα και παραδοσιακές συνταγές αναλλοίωτες στον χρόνο. 

Παρόλα αυτά τα μαγειρικά ταξίδια προσφέρουν νέες γεύσεις και εμπειρίες και θα ήθελα να ταξιδέψω στις χώρες της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, γιατί έχουμε πολλά κοινά στοιχεία στην γαστρονομία. Είναι κουζίνες που είναι κοντά στις προτιμήσεις μου.

👉 Η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό και όχι μόνο… Στο account nicolscooking στο Instagram, στον λογαριασμό της στο Tik Tok καθώς και στο ομώνυμο blog θα βρεις πλήθος νόστιμων συνταγών. Ανακάλυψέ τα!

@nicolscooking

Εύκολη σοκολατένια τούρτα κατσαρόλας που θυμίζει μωσαϊκό για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας! Συνταγή: www.nicolscooking.gr #fypシ #fyp #pageforyou #greecetiktok #chocolaterecipe #nicolscooking #greekfoodblogger #greecetiktokers #foodlover

♬ πρωτότυπος ήχος – nicolscooking

Η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό και πολλά πολλά άλλα..

Καραμελωμένα σταφύλια με πετιμέζι, γιαούρτι και μπισκοτάκια κανέλας: Ό,τι πρέπει για ένα γευστικό πρωινό ή ελαφρύ ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια και ολοκληρώνει το τραπέζι σας. 👇

Πρωινό με γιαούρτι, φρούτα και φουντουκοβούτυρο. Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Ποιο το αγαπημένο σου υλικό και ποιο το λίγοτερο αγαπημένο; Επίσης, ποιο υλικό θεωρείς “πασπαρτού”;

Το αγαπημένο μου υλικό είναι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, γιατί δίνουν άρωμα και ένταση στο φαγητό. 

Δεν υπάρχει κάποιο υλικό που να χρησιμοποιώ λιγότερο, απλά προσπαθώ να περιορίζω αυτά που προκαλούν τα “κακά” λιπαρά, κυρίως αποφεύγω τα τηγανητά. 

Το αγαπημένο μου πασπαρτού υλικό είναι η πιπεριά Φλωρίνης, γιατί δίνει γλυκιά γεύση σε κάθε φαγητό και μπορώ να δημιουργήσω πολλές και ενδιαφέρουσες γεύσεις με αυτό το λαχανικό.

Η Νικόλ Μαρίνου είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τον λαχταριστό ινσταγκραμικό λογαριασμό nicolscooking και με κάθε ανάρτησή της καταφέρνει να μας ανοίγει την όρεξη!

Η Νικόλ Μαρίνου (nicolscooking) μοιράζεται μαζί μας την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό!

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας μια απολαυστική καλοκαιρινή συνταγή;

Σας προτείνω να φτιάξετε σπιτικό παγωτό σοκολάτα χωρίς κρυσταλλάκια. Είναι υπέροχο και θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ένα σπιτικό παγωτό που γίνεται χωρίς αβγά και παγωτομηχανή αλλά έχει έντονη γεύση σοκολάτας που θα σας συναρπάσει!

Μερίδες: 10
Προετοιμασία: 35 λεπτά
Μαγείρεμα: 12 ώρες
Συνολικός Χρόνος: 12 ώρες 35 λεπτά
Υπέροχη συνταγή από τη Νικόλ Μαρίνου.

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα χωρίς κρυσταλλάκια από την nicolscooking

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ.τσ. πλήρες γάλα
  • 1 φλ.ελλην.καφέ κονιάκ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.γλ υγρή βανίλια

Οδηγίες

  • Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί και όταν λιώσει πολύ καλά ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το πλήρες γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το μεταλλικό μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το κονιάκ και την υγρή βανιλίνη.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα σοκολάτα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  • Βάζουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό μπολ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη δυο φορές να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού.
  • Αφήνουμε για μια νύχτα στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη ημέρα ένα υπέροχο παγωτό χωρίς κρυσταλλάκια.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

🍨 Μπορείτε να βρείτε τις νόστιμες συνταγές δια χειρός Νικόλ Μαρίνου στο nicolscooking.gr, στη σελίδα της στο Facebook όπως και στο Instagram.

YOU MAY ALSO LIKE

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Αποδοχή Διαβάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο